Delegatie Suriname zegt bespreking af

PARAMARIBO, 16 nov. Het onderhoud dat een Surinaamse parlementaire delegatie volgende week zou hebben met leden van de Tweede Kamer gaat niet door. De leider van de delegatie, J. Lachmon, heeft dit woensdag in een brief laten weten aan CDA-parlementarier H. Aarts, voorzitter van de vaste kamercommissie voor buitenlandse zaken. Het is niet duidelijk waarom Lachmon afziet van de besprekingen met zijn Nederlandse collega's over de ontwikkelingssamenwerking. Volgens Aarts is de afzegging niet in het voordeel van Suriname en werkt ze averechts. Hij vermoedt dat de Surinaamse parlementariers niet meer naar Den Haag komen als gevolg van een motie die de Tweede Kamer ruim twee weken geleden aannam. Hierin wordt een 'toekomstvisie' van Suriname verlangd als voorwaarde voor normalisatie van de ontwikkelingssamenwerking.