Vele musici bij Bernsteinconcert in New York

NEW YORK, 15 nov. In de Newyorkse Carnegie Hall, waar Leonard Bernstein 47 jaar geleden bij het New York Philharmonic Orchestra een sensationeel debuut maakte, werd de vorige maand overleden dirigent gisteren herdacht tijdens een concert, waarbij tal van stukken van Bernstein en anderen weerklonken. Het was gisteren ook de 90ste verjaardag van de met Bernstein bevriende componist Aaron Copland, van wie ook muziek werd gespeeld, en het was precies 36 jaar geleden dat Bernstein zijn eerste tv-concert dirigeerde.

In het orkest speelden leden mee van tal van orkesten uit Amerika en de rest van de wereld. Dirigenten waren Michael Tilson Thomas, Michael Barrett, Christoph Eschenbach en James Levine en onder de vele solisten waren cellist Mstislav Rostropovitsj en de zangeressen Marilyn Horne en Christa Ludwig. (AP)