LINZEN MET COURGETTE

Winterse, kleurige kost, op Marokkaanse leest geschoeid.

Voor 4 personen gaat u uit van:

400-500 g linzen

1 ui

2 teentjes knoflook

3 tomaten

6 takjes peterselie

6 takjes koriander

1 grote of 2 kleine courgettes

1 dl olijfolie

2 theelepels van elk:

zout

zwarte peper

gemberpoeder

kurkuma

paprikapoeder

(eventueel 2-3 Spaanse pepers)

Spoel in een zeef de linzen af onder stromend water, breng ze in een pan met ruim water aan de kook. Pel en snipper de ui en de knoflook, ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de peterselie en de koriander fijn en snijd de courgette(s) in blokjes. Giet de linzen na 20 minuten af. Voeg zoveel nieuw (warm of koud) water toe tot de linzen net onder staan. Doe de overige ingredienten erbij, desgewenst inclusief de hele Spaanse pepers. Breng het vocht weer aan de kook en laat het gerecht pruttelen tot alles gaar, en de saus enigszins gebonden is (20-25 minuten). Serveer de linzen met (Marokkaans) brood, gehakt of gebakken vis (kabeljauw of verse sardientjes) en een wortelsalade. Lezers die nog een ingelegde citroen in de pot hebben kunnen de linzen met enkele reepjes citroen garneren.

    • Annelène van Eijndhoven