Leraren bezetten vakbondskantoren

ROTTERDAM, 15 nov. Ruim 150 jonge leraren hebben gisteren in Amsterdam enkele uren het hoofdkantoor van de grootste onderwijsvakbond, de Abop, bezet. In Dordrecht bezetten zo'n vijftig leraren tegelijkertijd het pand van het Nederlands Genootschap van Leraren. Ook bij de kantoren van de christelijke vakbonden in Rijswijk en Den Haag voerden enkele tientallen leraren actie. De leraren, die sinds het akkoord dat de bonden in 1985 met de minister van onderwijs sloten een lager aanvangssalaris krijgen, protesteerden tegen de uitkomsten van het recente convenant tussen de bonden en staatssecretaris Wallage (onderwijs). Zij vinden de daarin toegezegde salarisverhoging te laag. Met de vijftig miljoen gulden die daarvoor beschikbaar is gesteld kan maar een deel van de salarisachterstand worden weggewerkt. De Abop zei gisteren bereid te zijn met de staatssecretaris te praten over nog eens vijftig miljoen voor salarisverbetering.