Hein Verbruggen

Hein Verbruggen heeft zich bij de beoefenaars van het baanwielrennen bepaald niet geliefd gemaakt. Naar aanleiding van enkele negatieve uitspraken van de Nederlandse voorzitter van de FICP over de toekomst van de baanwielrennerij, heeft Heinz Seesing, voorzitter van de Duitse bond van zesdaagseorganisatoren, het hoofd van Verbruggen geeist. Verbruggen had zich in een Zwitsers blad laten ontvallen dat investeren in de baansport een zinloze zaak is. 'Het pistewerk is ziek en zeker niet de plaats om het wielrennen spectaculairder en interessanter te maken', aldus Verbruggen in het bewuste vraaggesprek. 'Voor de renners die op de baan hun salaris verdienen, de organisatoren van zesdaagsen en meer dan een miljoen wielervrienden zijn deze uitlatingen een slag in het gezicht. U hebt de baansport beschadigd', schrijft Seesing aan Verbruggen.