British Airways

De luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar een stijging van de winst voor belastingen geboekt van 23,5 procent. Die kwam echter volledig voor rekening van het eerste kwartaal. In het tweede kwartaal stagneerde de winst en in de tweede helft van het boekjaar zal naar verwachting niets meer worden verdiend, zo heeft de Britse maatschappij gisteren laten weten bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

De halfjaarwinst voor belastingen steeg in de eerste helft van het boekjaar van 259 miljoen pond sterling tot 320 miljoen pond (f. 1,05 miljard). De omzet groeide met 8,7 procent van 2,53 miljard pond tot 2,75 miljard pond (f. 9 miljard). Het aantal vervoerde passagiers ging met tien procent omhoog tot 13,6 miljoen. In het tweede kwartaal bedroeg de winst 164 miljoen pond tegen 163 miljoen pond in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar. De omzet klom met 5,2 procent van 1,35 tot 1,42 miljard pond.