Becker redt toernooi door zege eerste partij

FRANKFURT, 15 nov. Boris Becker heeft voorlopig de ATP-tennisfinale in Frankfurt gered. Hij won gisteravond zijn eerste partij tegen Andres Gomez waardoor de toeschouwers aandacht voor het evenement, met 3,4 miljoen gulden aan prijzengeld, zullen houden. De deelneming van Becker was tot kort voor de start van de wedstrijden onzeker wegens een spierblessure die hij tien dagen geleden in Parijs tegen Edberg opliep. Hij verloor weliswaar de eerste set met 6-4, maar herstelde zich daarna (twee keer 6-3). Na afloop zat Becker met ijs op zijn gehavende dijbeen, maar hij stelde de bezorgde Duitsers gerust. 'Het gaat goed met me.'

Volgens Becker was zijn langzame start wel te wijten aan de blessure. Hij zei vooraf bang te zijn geweest voor het eerste half uur van de partij. 'Ik wil dit toernooi afmaken', sprak hij optimistisch. 'Daarom ben ik hier en ik wil alle vijf partijen die ik moet spelen winnen ook.' Naast 170.000 gulden leverde de winst Becker ook vijftig punten voor de wereldranglijst op. Daarvoor is hij in een felle strijd om de eerste plaats verwikkeld met Stefan Edberg. De Zweed maakte gisteravond laat geen fout. Hij versloeg Andre Agassi in drie sets (7-6, 4-6 en 7-6) en is als eerste tennisser zeker van een plaats in de halve finale. In de andere partij in de Arthur Ashe-groep versloeg Pete Sampras de Spanjaard Emilio Sanchez. De jongste US Open-winnaar (19 jaar) nam met 6-2 en 6-4 een voorschot op de halve finales. Hij zal dan echter ook Edberg nog moeten weerstaan.

Op de derde dag bij het Masters-toernooi voor vrouwen in New York ontsnapte Gabriela Sabatini aan een uitschakeling tegen Jana Novotna. Zij kreeg vier matchpoints tegen. Novotna miste echter de macht om de partij af te maken. Sabatini besliste de strijd in de tiebreak van de derde set. (SID/Reuter)