Bankroet van maker 'Cash' aangevraagd

ROTTERDAM, 15 nov. Het Amsterdamse filmproduktiebedrijf Kuijer en Wentholt gaat het faillissement aanvragen van Del Prado en Associates. Del Prado was producent van het vroegtijdig ter ziele gegane en door interne strijd geplaagde tv-beleggersspel 'Cash', dit voorjaar wekelijks door Veronica uitgezonden.

Kuijer en Wentholt (K en W) zegt nog 17.000 gulden tegoed te hebben van Del Prado en Associates. Het hoopt via een faillissementsprocedure nog iets van zijn geld terug te zien, aldus directeur R. Wentholt van K en W vanochtend. K en W heeft het idee voor 'Cash' bedacht en zou voor elke uitzending van Del Prado 1000 gulden ontvangen. Het Amsterdamse produktiebedrijf wacht nog steeds op vergoeding voor de laatste zeventien uitzendingen.

Wentholt acht het mogelijk dat K en W uiteindelijk ook het faillissement van Eddy Del Prado zelf zal aanvragen. Naast K en W stuurt ook de gedupeerde grafisch ontwerper Frans Lases aan op het faillissement van de producent.

Eddy del Prado is inmiddels aangezocht als adviseur van een nieuw tv-beleggersspel, dat gelijkenissen vertoont met 'Cash', en dat naar verwachting bij RTL4 op de buis zal verschijnen.

Kort nadat Veronica-baas Rob Out deze zomer 'Cash' van het scherm had gehaald, kwamen diverse hoogoplopende conflicten en tegenvallers aan de oppervlakte. Zo sleepte Del Prado Mitsui voor de rechter omdat dit Japanse conglomeraat zich niet aan afspraken zou hebben gehouden en moest de Toonder Groep een grote reservering maken in verband met haar belang in Del Prado en Associates.