Provincie Zeeland wil nieuwe veerboot

MIDDELBURG, 14 nov. Er moet zo spoedig mogelijk een nieuwe veerboot op de Westerschelde in de vaart worden gebracht. Provinciale Staten van Zeeland hebben zich hiervoor gisteren unaniem uitgesproken bij de vaststelling van het beleid voor 1991. De nieuwe boot moet het 32 jaar oude schip Prinses Beatrix vervangen, dat in 1994 waarschijnlijk uit de vaart moet worden genomen. Al jaren wordt er mondjesmaat geld beschikbaar gesteld voor de veerdiensten over de Westerschelde, in afwachting van een besluit over de komst van een vaste oeververbinding. Dit besluit laat echter op zich wachten. Intussen gaat de kwaliteit van de veerdiensten achteruit, omdat zich regelmatig technische mankementen voordoen aan de schepen. De Staten spraken zich gisteren ook uit voor de afschaffing van de tol voor de Zeelandbrug, met ingang van 1993.