Pond tuimelt door crisis om Thatcher

ROTTERDAM, 14 nov. De aanhoudende politieke crisis in Groot-Brittannie rondom het leiderschap van premier Thatcher heeft de koers van het Britse pond vandaag opnieuw doen duikelen.

In Londen lag de koers van het pond rond het middaguur op 2,8979 D-mark, 0,71 pfennig lager dan de slotkoers van gisteren en ruim vijf pfennig lager dan de afgesproken spilkoers van 2,95 D-mark binnen het Europese systeem van vaste wisselkoersen (EMS).

In Amsterdam noteerde het pond rond het middaguur 3,2680 gulden, ruim een cent minder dan de slotkoers van gisteren (3,2790 gulden), maar iets hoger dan de koers rond tien uur vanmorgen (3,2660 gulden).

Ten opzichte van de spilkoers (in guldens) mag het pond niet verder dalen dan tot 3,1305 gulden. Volgens een geldhandelaar 'zijn we daar nog lang niet'.