Franse agenten verdacht van roof

Door onze correspondent PARIJS, 14 nov. De politie in Lyon heeft gisteren twintig mensen gearresteerd die worden verdacht van tachtig gewapende overvallen op bankkantoren en supermarkten in de wijde omgeving van Frankrijks tweede stad. Onder de verdachten zijn vijf politiemannen, onder wie twee inspecteurs. Bij de overvallen, die begonnen in 1986, zijn in totaal vijf mensen om het leven gekomen. De arrestaties in Lyon werpen een nieuwe smet op de Franse politie. De algemene inlichtingendienst van de politie raakte onlangs in opspraak wegens haar omstreden methode in de zaak-Douse, de homoseksuele dominee die werd ontvoerd en later dood in een bos werd gevonden. Binnenkort komt een aantal Parijse politiemannen voor de rechtbank, eveneens verdacht van overvallen en andere misdaden.