Wethouder vertrekt uit college Vleuten

UTRECHT, 13 nov. Wethouder K. Verhoef stapt uit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vleuten/De Meern uit protest tegen de plannen voor grootschalige woningbouw door de gemeente Utrecht. Het college van Vleuten/De Meern wil meewerken aan woningbouw voor Utrechtse woningzoekenden. Tot het jaar 2015 wil de gemeente Utrecht 60.000 nieuwe woningen bouwen. Dat is alleen mogelijk als ook bouwlokaties in Vleuten/De Meern kunnen worden gebruikt. De provincie Utrecht wil op korte termijn met het gemeentebestuur van Vleuten/De Meern overleggen over de bouw van 13.500 woningen. Het college van Vleuten/De Meern hield aanvankelijk vast aan een maximum van 350 nieuwe woningen per jaar, maar zwichtte onder druk van de provincie. Volgens Verhoef staat de noodzaak voor grootschalige woningbouw niet vast.