Rodamco voorziet dit jaar beperkt resultaat

ROTTERDAM, 13 nov. Rodamco, het onroerend-goedfonds van de Robeco-groep, verwacht dit jaar een 'beperkt positief resultaat'. Over de beleggingen in Engels onroerend goed wordt dit jaar een negatief resultaat verwacht. Dat staat in het halfjaarbericht dat Rodamco vandaag heeft bekendgemaakt.

Rodamco behaalde over de eerste zes maanden van dit jaar een direct beleggingsresultaat per aandeel van 2,6 procent. Het waarderings- en beleggingsresultaat bedroeg echter 1,7 procent negatief. De intrinsieke waarde van het aandeel Rodamco steeg per saldo van fl. 72,65 eind februari tot fl. 73,30 eind augustus, aldus het halfjaarbericht.

In het waarderingsresultaat is rekening gehouden met een duidelijke afwaardering van de portefeuille aan Engels onroerend goed. Dit negatieve resultaat is voor een belangrijk deel opgevangen door gunstige ontwikkelingen van het onroerend goed in continentaal Europa en van de winkelcentra in de Verenigde Staten. De Amerikaanse kantoren waar Rodamco in heeft belegd vormen volgens het halfjaarbericht een gunstige uitzondering op de algemene ontwikkelingen in de kantorenmarkt in de VS.

Van de valuta-risico's van Rodamco waren de Britse ponden eind augustus voor 60 procent afgedekt. Door de toetreding van het pond in het Europese monetaire stelsel is het risico sindsdien aanmerkelijk gereduceerd. Het risico van de dollar is al sinds eind augustus volledig afgedekt.

Niet bekend