Foto

De violist Herman Krebbers, nu vooral werkzaam als leraar, geeft in januari weer een aantal concerten. Elf jaar geleden moest Krebbers als concertmeester vertrekken bij het Concertgebouworkest als gevolg van een ongeval: zijn arm was uit de kom geschoten toen hij na een val in het water aan boord van een schip werd getrokken. Samen met ex-collega Theo Olof zal Krebbers in een aantal provinciesteden bij het Concertgebouwkamerorkest optreden in stukken van Vivaldi in Bach. Krebbers (67) maakte dit gisteravond bekend bij een huldiging in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In de solistenfoyer werd een jeugdportret van Krebbers opgehangen. Geinterviewd door voormalig Journaal-nieuwslezer Rien Huizing zei Krebbers dat het vinden van een goede concertmeester nog moeilijker is dan het vinden van een goede dirigent. Krebbers was al concertmeester op zijn zeventiende. Van 1950 tot 1962 werkte hij als zodanig bij het Residentie Orkest en sindsdien bij het Concertgebouworkest. Krebbers toonde zich zeer tevreden over de opvolgers van hemzelf en Olof: Jaap van Zweden en Viktor Liberman. Verder zei hij dat men Ricardo Chailly ('een fantastische jonge dirigent') de tijd dient te gunnen zich te ontwikkelen.

(f (foto Marco Borggreve)(E