Nicaragua: 6 doden

Door onze correspondent LIMA, 12 nov. In Nicaragua zijn dit weekeinde bij gevechten tussen ex-contras en de politie zes mensen om het leven gekomen. De voormalige contra-rebellen protesteerden in de stad Nueva Guinea tegen het beleid van president Violeta Chamorro. De opstandelingen, die verschillende kerken bezet houden en toegangswegen tot steden hebben afgesloten, eisen van Chamorro dat zij haar belofte nakomt om voormalige contras landbouwgronden toe te wijzen. Zaterdag bezette een groep ex-contras van het voormalige Zuidelijke Front een kerk in het centrum van de hoofdstad Managua, 'uit solidariteit met de oud-strijders die wegen blokkeren en die verblijven in de kerken van Nueva Guinea en Sierritas de Santo Domingo'. Ex-contras bezetten vorige week zondag Sierritas de Santo Domingo, de belangrijkste kerk in Managua, en gingen vervolgens in hongerstaking.