Man uit Kerkrade wellicht op proces in Bratislava

KERKRADE, 12 nov. De justitie in de Tsjechoslowaakse stad Bratislava wil een 27-jarige man uit Kerkrade als kroongetuige laten verschijnen in het proces tegen twee Slowaken die ervan worden verdacht zijn vrouw te hebben vermoord. Of dit mogelijk is zal afhangen van de gezondheidstoestand van de man die op 23 augustus zwaar gewond werd achtergelaten op een parkeerplaats nabij Linz in Oostenrijk. Dagenlang was hij buiten bewustzijn. De overvallers gingen er met zijn vrouw en met de camper van het Kerkraadse echtpaar vandoor. De vrouw werd ruim een maand later dood aangetroffen. Een woordvoerder van de familie zei vanmorgen niet te weten of de man als getuige wil en kan optreden. Het proces tegen de verdachten zal vermoedelijk begin volgend jaar in Bratislava worden gehouden.