Maatregelen

De Britse atletiekfederatie zal er bij de IAAF op aandringen hardere maatregelen te nemen tegen het gebruik van verboden stimulerende middelen. De Britten zullen hun standpunt naar voren brengen op het congres van de internationale amateur atletiek federatie, volgend jaar in Tokio. De IAAF schorste vorige week de wereldrecordhouders Randy Barnes (kogelstoten) en Harry Reynolds (400 meter) voor twee jaar wegens gebruik van verboden stimulerende middelen. Volgens de Britse atletiekfederatie zou de straf moeten worden verdubbeld. De Britten brachten in herinnering dat zij overtreders van het dopingreglement voor de rest van hun loopbaan plegen uit te sluiten. 'We hebben de indruk dat in een aantal landen de wens ontbreekt de strijd tegen doping werkelijk aan te gaan', verklaarde woordvoerder Tony Ward.