Knol komt met eigen ploeg

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie kan de hoofdsponsor niet de reclame-activiteiten aanbieding van de voormalige Olympisch- en wereldkampioene Monique Knol. Eind december loopt de verbintenis af die zij als lid van de nationale selectie heeft met het verzekeringsbedrijf AMEV, de geldschieter van de KNWU, en ze heeft de bond laten weten geen prijs te stellen op verlenging. Monique Knol heeft andere plannen voor de toekomst.

Wat gaat er precies gebeuren?

'Ik wil volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de nationale selectie omdat ik een eigen ploeg begin. Dat heb ik bondscoach Piet Hoekstra laten weten. Ik blijf wel beschikbaar wanneer de nationale ploeg naar het wereldkampioenschap of buitenlandse wedstrijden gaat, maar het hele jaar voor de sponsor van de KNWU rijden kan niet meer.'

Bondscoach Hoekstra heeft gezegd dat Monique Knol en Monique de Bruin niet in zijn visie passen, omdat ze niet kunnen klimmen.

'Het is waar dat de bergen in de Tour de France te hoog voor me zijn, maar in kleinere rittenwedstrijden klim ik wel goed. Dat kan dus geen reden zijn. Bovendien zou hij dan de snelste sprintster van de wereld buiten zijn ploeg houden. Dat wil Hoekstra niet. Er is geen enkele sprake van een conflict tussen ons, maar het vloeit voort uit mijn besluit.'

Uit die beslissing valt af te leiden dat alles al rond is.

Niet bekend

    • Peter de Jonge