Doek Mondriaan uit Rotterdamse woning gestolen

ROTTERDAM, 12 nov. Inbrekers hebben zaterdagmiddag een werk van Piet Mondriaan gestolen uit een woning in de Rotterdamse binnenstad. Behalve de Mondriaan, een boslandschap dat op een veiling miljoenen zou opleveren, werden nog vijf schilderijen ontvreemd. De dieven hebben de doeken uit de lijsten gesneden.

Uit zijn huis zijn ook geld en sieraden gestolen.

De eigenaar, die volgens een politievoorlichter 'ver in de tachtig' is, heeft er nooit aan gedacht zijn bezittingen goed te beveiligen. De enige inbraakbeveiliging is een nachtslot op de voordeur.

De gedupeerde Rotterdammer, die alleen een inboedelverzekering heeft, verklaarde gisteren desgevraagd dat hij de waarde van de Mondriaan 'moeilijk kan schatten'. 'Het schilderij was eerst van mijn moeder. De Mondriaan hoort er thuis gewoon bij, ik heb het nooit als uitzonderlijk kostbaar bezit beschouwd.'