Colombia staakt vredesbesprekingen

BOGOTA, 12 nov. De regering van Colombia heeft de vredesbesprekingen met de twee belangrijkste guerrillabewegingen van het land opgeschort, nadat zeker duizend rebellen zaterdag een offensief hadden gelanceerd. Daarbij zijn in de buurt van de twee noordelijk gelegen steden Taraza en Caceres 41 mensen om het leven gekomen, onder wie tien militairen. Volgens een verklaring van het ministerie van binnenlandse zaken toont de aanval, de grootste dit jaar, van de Gewapende Strijdkrachten van Colombia (Farc) en het Volksbevrijdingsleger (ELN) dat deze twee guerrillabewegingen niet uit zijn op vrede. Een dialoog met de Farc en het ELN is volgens de regering alleen nog mogelijk als zij een eenzijdige wapenstilstand in acht nemen en de personen vrijlaten die zij hebben ontvoerd. (AFP, Reuter)