Britse politie rolt IRA-complot op

LONDEN, 12 nov. Bij de jacht op terroristen van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) heeft de Londense politie zondag twee auto's met documenten en explosieven gevonden. Verscheidene personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de activiteiten van de IRA zijn aangehouden. Tweeduizend Londenaren moesten worden geevacueerd voordat de politie de auto's aan een nader onderzoek kon onderwerpen. De politie hoopt door de recente arrestaties een Kerstoffensief van de IRA op het Britse vasteland in de kiem te hebben gesmoord. De IRA heeft afgelopen zaterdag in Ulster vier mannen die op eendenjacht waren, onder wie twee politiemannen, gedood. Daarmee komt het totale aantal dit jaar vermoorde agenten op elf. In totaal zijn nu zeventig mensen gedood bij het geweld in Noord-Ierland. (Reuter)