Achterban PvdA ontevreden over kabinet Kok/Lubbers

HILVERSUM, 12 nov. Een meerderheid van de PvdA-stemmers is ontevreden over het tot nu toe gevoerde kabinetsbeleid. Slechts een derde van de PvdA-kiezers is te spreken over de verrichtingen van het kabinet Lubbers/Kok. Dit blijkt uit een enquete van het bureau AGB/Intomart, waarvan de resultaten gisteravond op de KRO-televisie zijn bekendgemaakt.

De kiezers zijn vooral teleurgesteld over de geringe resultaten die zijn bereikt bij het terugdringen van de criminaliteit, de aanpak van de milieuproblemen en de bestrijding van de werkeloosheid.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat de CDA-achterban steeds positiever wordt over de samenwerking tussen christen-democraten en de PvdA. Van de CDA-stemmers spreekt 52 procent zich uit voor de huidige coalitie. Bij de start van het kabinet, een jaar geleden, was niet meer dan 33 procent van de CDA-stemmers voor samenwerking met de PvdA.

Het vertrouwen in de nieuwe fractievoorzitter van de VVD, F. Bolkestein, is nog niet erg groot, zo komt naar voren uit hetzelfde onderzoek. Hij doet het bij zijn eigen partij slechter dan premier Lubbers en D66-leider Van Mierlo.