SALADE MET FRUIT EN KAAS

1 krop sla, bijv. frisee of eikeblad

een halve ananas

6 gedroogde pruimen

2 stengels bleekselderij

200 g extra belegen kaas

25 g pistachenoten

2 kruidnagelen

kaneelpoeder

citroensap

rode wijn

Kook de pruimen 20 minuten in zoveel rode wijn waaraan twee kruidnagelen zijn toegevoegd dat ze net onderstaan. Verwijder als de pruimen zijn afgekoeld de pitten en de kruidnagelen. Maal de pruimen fijn in een groentemolen of in een keukenmachine. Breng deze pruimenmousse op smaak met een beetje citroensap en een beetje kaneelpoeder.

Leg op elk bord enkele slabladen. Verdeel de ananasstukjes, de in reepjes gesneden selderij en de in kleine blokjes gesneden kaas over de borden. Giet in het midden wat pruimenmousse en strooi fijngehakte pistachenoten over de salade.

    • Anne Scheepmaker