Vitesse's tegenstander Sporting Lissabon was te sterk voor Mechelen

ARNHEM, 9 nov. De komende tegenstander van Vitesse in het UEFA-Cuptoernooi, Sporting Lissabon, heeft in de eerste ronde KV Mechelen uitgeschakeld. In Portugal won de thuisclub met 1-0 en de return in Belgie eindigde in 2-2. Sporting was in de tweede ronde te sterk voor Timisoara uit Roemenie. Vitesse's opponent haalde op eigen veld met 7-0 uit en kon daarna met een gerust hart het tweede duel verliezen (0-2).

Vitesse-trainer Bert Jacobs wil het liefst dit weekeinde al Sporting Lissabon, bekijken. Daarna zal hij pas oordelen over de kansen van de Arnhemmers. 'We weten van Portugese ploegen dat ze verdedigend sterk zijn en op de counterspelen', aldus Jacobs. 'En de wedstrijden daar beginnen altijd laat.' Jacobs had voor de loting eigenlijk geen voorkeur. Met onder andere vier Italiaanse en drie Duitse clubs tussen de vijftien kandidaat-tegenstanders ishet UEFA-Cuptoernooi dit seizoen zeer sterk bezet. Admira Wacker uit Oostenrijk en Brondby uit Denemarken leken op het eerste gezicht de meest aantrekkelijke tegenstanders voor Vitesse.

'Maar', aldus Jacobs, 'met Sporting is het duidelijk dat we een sterke ploeg tegen ons krijgen. Bij een ploeg als Admira Wacker zou er misschien een instelling kunnen ontstaan van: dat is zo gek nog niet. Dat is met Sporting uitgesloten.' Het is sportief gezien ongunstig dat Vitesse eerst een thuiswedstrijd moet afwerken. 'Algemeen wordt nog steeds aangenomen dat je beter eerst uit kunt spelen. Maar wij hebben met de wedstrijden tegen Dundee United bewezen dat het ook andersom kan. We hebben dit seizoen niet bepaald onze slechtste wedstrijden uit gespeeld.'

De volledige loting: Vitesse (Ned)-Sporting Lissabon (Por), Brondby (Den)-Bayer Leverkusen (Dui), Inter Milaan (Ita)-Partizan Belgrado (Joe), AS Roma (Ita)-Girondins Bordeaux (Fra), Anderlecht (Bel)-Borussia Dortmund (Dui), FC Koln (Dui)-Atalanta Bergamo (Ita), Torpedo Moskou (Sov)-AS Monaco (Fra) en Admira Wacker (Oos)-FC Bologna (Ita).

De wedstrijden worden op 28 november en 12 december gespeeld.