Veertien arrestaties wegens steunfraude

DEN BOSCH, 9 nov. De sociale recherche heeft woensdag 14 mensen gearresteerd die worden verdacht van steunfraude. De verdachten, die afkomstig zijn uit Den Bosch, Vught, Tilburg en Waalwijk, zouden de sociale diensten voor ongeveer 350.000 gulden hebben benadeeld. In een aantal gevallen kregen ze een uitkering, terwijl ze in de Rotterdamse haven werkten. Anderen kregen uitkeringen als bijstandsmoeder, terwijl ze weer bij hun ex-echtgenoot waren ingetrokken. De verdachten werden woensdagmorgen vroeg van hun bed gelicht. Volgens een woordvoerster van de sociale dienst in Den Bosch zijn de arrestaties onderdeel van een actie om gevallen van steunfraude te achterhalen. 'Voor ons is het een van de acties', aldus de woordvoerster, die niet uitsloot dat het hier om het topje van een ijsberg gaat. Bij de opsporing waren 20 rechercheurs betrokken, die in mei met het onderzoek begonnen.