Tien vervalsers van rijbewijzen uit Ghana opgepakt

VEENDAM, 9 nov. Een opsporingsteam van de Koninklijke Marechaussee en de gemeentepolitie van Rotterdam hebben tien personen aangehouden die vervalste rijbewijzen uit Ghana hebben verkocht in Nederland. De kopers van de rijbewijzen probeerden deze om te ruilen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Veendam. Sinds oktober 1989 zijn daar 600 aanvragen voor omruiling van Ghanese rijbewijzen ingediend. Ten minste 200 daarvan waren vervalst, 200 waren deugdelijk en de rest wordt nog onderzocht. Hoeveel vervalste Ghanese rijbewijzen er uiteindelijk zijn omgewisseld voor Nederlandse is niet meer te achterhalen. Nederlanders en Ghanezen kochten van de vervalsers voor 2 a 3.000 gulden een vervalst Ghanees rijbewijs, dat zowel in Nederland als Ghana kon zijn gemaakt. Dat bewijs boden zij ter ruiling aan bij de Rijksdienst in Veendam. De vervalsers twee Ghanezen en acht Nederlanders zijn aangehouden en inmiddels weer op vrije voeten.