Plovie breekt jukbeen door klap Van Basten

ROTTERDAM, 9 nov. Voetballer Pascal Plovie blijkt door de elleboogstoot die Marco van Basten woensdagavond in de slotfase van de Europa-Cupwedstrijd tussen Club Brugge en AC Milan uitdeelde zijn jukbeen te hebben gebroken. De verdediger werd gisteren in het Brugse Sint Jan-ziekenhuis geopereerd. Het herstel zal drie tot vier weken duren.

De tuchtcommissie van de Europese Voetbal Unie (UEFA) beslist volgende week donderdag over de straf die Van Basten krijgt voor zijn vergrijp. De aanvaller van Milan werd door scheidsrechter Syme uit het veld gestuurd. Van Basten hangt een dubbele schorsing boven het hoofd. De UEFA behandelt ook het voorval dat na de interland tussen Portugal en Nederland plaatsvond. Van Basten zou toen tegenstander Veloso hebben geslagen. De Portugees diende daarover een klacht in bij scheidsrechter Kirchen. Van Basten heeft de UEFA desgevraagd schriftelijk zijn visie over het incident gegeven.

In beide gevallen acht Van Basten zich onschuldig. Hij verklaarde dat er wat betreft de elleboogstoot tegen Plovie geen sprake van opzet was. Hij bood de speler na afloop zijn excuus aan. Plovie zei op zijn beurt dat hij niet geloofde dat Van Basten met opzet zo veel kracht in de stoot heeft gestoken. Hij vond het wel een opzettelijke overtreding.