Molby bij Cruijff

Jan Molby treedt volgende week in dienst van Barcelona als vervanger van de pas geopereerde Ronald Koeman. De 27-jarige Deen speelt morgen tegen Luton zijn laatste wedstrijd voor Liverpool. Barcelona en Liverpool kwamen gisteren tot een akkoord. De Catalaanse club betaalt 1,5 miljoen pond sterling (bijna 5 miljoen gulden) voor de speler. Molby hoeft in Barcelona geen ontvangstcomite te verwachten. De selectie van Barcelona ziet niets in het aantrekken van een vierde buitenlander voor de uitgeschakelde Koeman. De spelers willen de plaats van de libero opvullen met een lid van de huidige selectie. Desondanks is Cruyff overgegaan tot de aankoop van de Deen. Molby vernieuwt in Barcelona de relatie met Cruyff, met wie hij bij Ajax in een elftal speelde. In 1984 werd de Deen door Ajax voor 1,8 miljoen gulden verkocht aan Liverpool. Sindsdien speelde hij 140 competitiewedstrijden voor de Engelse club.