foto

DEN HAAG 'Wij willen Deetman terug', was gisteren een van de leuzen tijdens de studentendemonstratie op het Binnenhof tegen het beleid van minister Ritzen (onderwijs). Zo'n drieduizend studenten kwamen opdagen, duizend meer dan de voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, R. Giesberts, aan het begin van de middag nog had verwacht. Giesberts en zijn collega M. Mekenkamp van het Interuniversitair Studenten Overleg maakten in hun toespraken duidelijk dat de minister volgens hen niet serieus met de studenten overlegt. 'Ritzen zal weten dat hij niet met kleuters te maken heeft, maar met studenten.' De studenten protesteerden tegen de plannen van 'Klojo' Ritzen om op de studiefinanciering te bezuinigen en de studieduur terug te dringen. Zij eisten ook beter onderwijs aan de universiteiten en hogescholen. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)