Beter laat dan nooit

Dr. L. Koelmans, Putten Jaren geleden gaf oud-minister Wiegel eens als zijn mening te kennen, dat van de sociale voorzieningen ook wel eens misbruik gemaakt werd. Het werd hem in linkse kring bepaald niet in dank afgenomen: infame verdachtmakingen, stemmingmakerij van de VVD en zo meer. Inmiddels is het bedoelde misbruik al lang geen taboe meer en hebben vele Nederlanders in hun naaste omgeving wel een of meer van zulke gevallen leren kennen. En zie, ook de Partij van de Arbeid blijkt nu tot Wiegels standpunt bekeerd. Ja, meer dan dat: partijwoordvoerder Woltgens wil wel verder gaan en vindt dat het tijd wordt de sociale diensten 'eens stevig door elkaar te rammelen' (NRC Handelsblad, 5 november), ten bate van een zorgvuldiger werkwijze. Politiek blijft toch een merkwaardig bedrijf.