Mijnmij Curacao(ao(

Citco heeft de fabrieken op het terrein van de Mijnmaatschappij Curacao verkocht aan het Nederlandse bouwbedrijf Verenigde Bedrijven Janssen en De Jong uit Roermond. Volgens het Roermondse bedrijf heeft het een meerderheidsdeelneming verworven in de Mijnmaatschappij Curacao. In deze onderneming zijn activiteiten als winnen en breken van kalksteen, de betonblokkenfabriek, betoncentrale en de bouwmaterialenhandel ondergebracht. Janssen en De Jong had eerder een samenwerkingsovereenkomst voor het management van het bedrijf met Citco gesloten.

Het Limburgse bedrijf zal de komende jaren investeren in de modernisering en uitbreiding van het bedrijf. In 1991 wordt een nieuwe blokkenfabriek in bedrijf genomen, die de huidige capaciteit ruim verdubbelt. Door deze overneming stijgt de omzet in 1990 tot fl.370 miljoen. Citco heeft in maart de aandelen van de Mijnmaatschappij overgenomen om zo van het grondstuk een toeristisch paradijs te maken.