Klene

J. L. Schoone BV, die een tot dusver onbekende partij maar mogelijk Albada Jelgersma van Unigro vertegenwoordigt, bezit 25 procent van de aandelen Klene's Suikerwerkfabrieken. Dit is gebleken uit de deponeringsopgaven voor de op 30 oktober gehouden aandeelhoudersvergadering.

Schoone heeft hierover tot op heden geen contact opgenomen met de vennootschap. De raad van commissarisasen van Klene heeft deze opgave gemeld aan de Amsterdamse effectenbeurs. Eerder maakte Klene melding van een pakket van 31 procent dat in handen zit van Liebreks Beheer.

Het beursbestuur heeft als een van de voorwaarden voor terugkeer van de aandelen Klene naar de officiele beurs gesteld dat inzicht wordt verkregen in de eigendomsverhoudingen bij Klene. Het is het Klene-bestuur verder niet bekend of er zich andere (grote) pakketten in vaste handen bevinden.

De beurs heeft echter nog een andere voorwaarde gesteld voordat Klene van het strafbankje af mag. Eerst moet voldoende informatie worden gegeven over de fusiepartner van Klene, Goedhart in Zaandijk. De beurs is vooral benieuwd naar de jaarrekening 1989 van Goedhart. Ook de Vereniging van Effectenbezitters VEB heeft, tot nu toe vergeefs, met klem op deze informatie aangedrongen.