Bestuurslid VOC stapt op, onrust in top houdt aan

AMSTERDAM, 8 nov. De onrust in de top van handel en transportconcern Van Ommeren Ceteco houdt aan. Vandaag kondigde het bedrijf aan dat drs. R. F. Hendriksen zal aftreden als bestuurslid 'om hem moverende redenen'. Een van de leden van de raad van bestuur voert al bijna twee maanden geen werkzaamheden meer uit, omdat hij het niet eens is met beleid van VOC.

Het college van bestuurders moet nu worden aangevuld met twee directeuren uit eigen gelederen, de heren Hendriks en Van Westenbrugge. Van Westenbrugge is directeur van tankopslagbedrijf Matex Nederland. Hendriks is directeur van de handelsdivisie van VOC, waarvan de resultaten in het afgelopen jaar dramatisch zijn teruggelopen. In de eerste helft van dit jaar liep het bedrijfsresultaat in die divisie terug van 11 miljoen naar 8 miljoen gulden.

In september kwam aan het licht dat er een conflict bestaat in de raad van bestuur over het te voeren beleid. Bestuurslid R. V. Huisman heeft toen zijn werkzaamheden opgeschort. Een woordvoerder bevestigde vanochtend dat dat conflict nog niet is opgelost.

Begin september werd bekend dat bestuursvoorzitter ir. W. H. Brouwer eind dit jaar zal worden opgevolgd door drs. C. J. van de Driest. Brouwer gaat met pensioen.

Op de beurs wordt al geruime tijd gespeculeerd over de mogelijkheid dat het concern weer wordt opgesplitst, hetzij door het management, hetzij door buitenstaanders. Bestuursvoorzitter Brouwer onderstreepte vandaag dat het bedrijf zelfstandig verder zal gaan in de huidige samenstelling.