Autobom Libanon eist zes slachtoffers

BEIROET, 8 nov. - Een autobom heeft gisteren in het noorden van Beiroet zes mensenlevens geeist, waaronder die van een journalist en van een vrouw en haar drie kinderen. Vijftien mensen werden gewond. De bom ontplofte voor het kantoor van een pro-Syrische militie. De aanslag, die door niemand is opgeeist, was de eerste in zijn soort sinds de nederlaag van generaal Michel Auon ruim drie weken geleden. De Libanese president Elias Hrawi gaf de christelijke en islamitische milities, die al sinds 1975 in een burgeroorlog zijn verwikkeld, gisteren opdracht zich voor zondag terug te trekken uit Beiroet. Het was voor het eerst dat de regering een uiterste dag noemde voor de terugtrekking die de hereniging van de Libanese hoofdstad mogelijk moet maken. De hereniging en demilitarisering van 'Groot Beiroet' is een sleutelelement in het vredesplan van Hrawi. De belangrijkste milities hebben officieel ingestemd met hun terugtrekking. De christelijke generaal Aoun was een groot tegenstander van het vredesplan omdat het de Syrische aanwezigheid- 40.000 soldaten - in Libanon bestendigt. (AFP, AP)