Vitesse kan tegen Dundee sterkste team opstellen

DUNDEE, 7 nov. Vitesse-trainer Bert Jacobs kan vanavond, voor de eerste keer dit seizoen, tijdens de UEFA-Cupwedstrijd tegen Dundee United in het Tannadice Park de beproefde opstelling het veld insturen, waarmee vorig jaar in de eredivisie furore werd gemaakt. Thijssen, Hilgers en Van Arum waren allen korte dan wel langere tijd geblesseerd, maar zijn inmiddels (zo goed als) hersteld van hun lichamelijke ongemakken. De onwillige knie van aanvoerder Sturing, die zondag tegen NEC werd gespaard, doorstond ook de laatste training goed. Met de kwetsbare voorsprong van 1-0 op zak is de lege ziekenboeg een prettige omstandigheid.

Welke keuze Jacobs maakt uit het arsenaal aan fitte en gretige spelers bleef gisteravond in het ongewisse. De verwachting is dat aanvaller Van Arum op de bank begint en Straal opnieuw als vijfde man aan de afweer wordt toegevoegd. In de thuiswedstrijd tegen Dundee United speelde de Arnhemmer, weliswaar met nummer 11, eveneens in een defensieve rol.

Jim McLean, de eigenzinnige voorman van Dundee, kent heel wat meer twijfels dan collega Jacobs. Twee steunpilaren van de verdediging, onbetwist de sterkste linie van de Schotse koploper, voelen zich niet lekker. De Joegoslavische international Krivokapic kampt met griep. De stugge mandekker vierde juist zaterdag tegen Motherwell (2-0) een verdienstelijke rentree, na ruim twee maanden met een voetblessure uit de roulatie te zijn geweest. Libero Fred van der Hoorn ondervindt nog last van een knieblessure, die hij in Arnhem opliep en hem anderhalve week aan de kant hield.

'Zaterdag tegen Motherwell wilde ik eigenlijk niet spelen, maar McLean stelde me toch op', aldus Van der Hoorn (27), die anderhalf jaar geleden BVV Den Bosch voor Dundee verruilde. 'Ik word hier goed betaald, dus klagen doe ik niet. McLean vindt me nu eenmaal een belangrijke schakel in het elftal. Als de ploeg me nodig heeft, speel ik. Blessure of geen blessure.'

Met een rode kaart wegens natrappen verdween Van der Hoorn in Motherwell vroegtijdig naar de kleedkamer. Voor de eerstvolgende twee wedstrijden in Schotland is hij automatisch geschorst. 'In die wetenschap ga ik er tegen Vitesse extra hard tegenaan. Ik zie wel of mijn knie het houdt. Vitesse krijgt nu met het echte Dundee te maken. Anders dan in Arnhem zullen we vol op de aanval spelen.' Het stadion van Dundee United zal met 10.000 Schotse en 350 Nederlandse supporters slechts voor de helft zijn gevuld. (ANP)