Resultaat van Kempen en co sterk omlaag

AMSTERDAM, 7 nov. De effectenbank Kempen en co stapt uit het financieren van beginnende ondernemingen. De bank heeft ruim tien miljoen gulden afgeboekt wegens verliezen op zijn deelneming in MK International Ventures. De winst van Kempen zal hierdoor naar verwachting kelderen van zestien miljoen gulden afgelopen jaar naar 1,3 miljoen gulden dit jaar.

Dat heeft Kempen en co vanochtend bekendgemaakt. Mr. L. O. Husken, die deze zomer P. Kerdel opvolgde als bestuursvoorzitter van de bank, maakte voorts een herstructurering van Kempen en co bekend. De bank, die wordt omgedoopt tot Kempen en co Merchant Bank zich zal concentreren op drie kernactiviteiten: het effectenbedrijf, de financiering van bedrijven en vermogensbeheer. Vooral op de laatste twee gebieden wil de bank zijn activiteiten verder uitbreiden.

MK Ventures, waarin Kempen en co een belang van 37 procent heeft, bleek deze zomer aanzienlijk minder waard dan de vijftig miljoen gulden waar het bedrijf op was getaxeerd. Kempen, dat de directie heeft overgenomen van de Noro-groep, zal MK als geheel verkopen, danwel de deelnemingen apart van de hand doen.