Nijpels wil A16 sneller verbreden

DEN HAAG, 7 nov. Burgemeester Nijpels van Breda wil dat de verbreding van de A16 tussen Moerdijk en Rijsbergen versneld wordt uitgevoerd. Rijkswaterstaat voert een studie uit naar een verbreding van 2x2 naar 2x3 rijstroken, maar het werk staat niet voor de komende tien jaar op het programma.

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft minister Maij-Weggen (verkeer en waterstaat) vanmiddag gevraagd snel met voorstellen te komen voor verbetering van de verkeersveiligheid op de A16 bij Breda.

Op het als gevaarlijk bekend staande weggedeelte had gisteren in de mistde kettingbotsing plaats waarbij 10 doden en 27 gewonden vielen. Vijf slachtoffers verbleven vanmiddag nog op de intensive care.

Nijpels wees er gisteren na het ongeluk op dat de prognoses voor de drukte in het jaar 2000 op dit weggedeelte nu al worden gehaald. Daar komt volgens de voormalige minister van milieu bij dat sommige opritten veel te kort zijn.

Volgens een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat is, behalve wettelijkvoorgeschreven procedures, het verkeersaanbod bepalend voor de vraag of en hoe snel een weg wordt aangelegd of verbreed. Het ongeluk van gisteren heeft daar voor wat betreft de A16 vooralsnog geen verandering in gebracht.

Pag.3: Signaleringssysteem bij A16