Modrow wil weg als ere-voorzitter PDS

BERLIJN, 7 nov. Hans Modrow, de voormalige premier van de DDR, heeft gisteren bekendgemaakt dat hij wil aftreden als ere-voorzitter van de PDS, de opvolgster van de Oostduitse communistische partij. Modrow verweet de PDS-leiding eerder dat ze te afwachtend heeft gehandeld in het schandaal rond partijfunctionarissen die miljoenen marken uit de partijkas probeerden over te maken naar het buitenland. Het Duitse weekblad Stern meldt vandaag dat Markus Wolf, hetvoormalige hoofd van de Oostduitse geheime dienst, naar Duitsland wil terugkeren. Wolf zegt in een interview dat hij verwacht dat de politieke druk om hem gerechtelijk te vervolgen zal afnemen na de Duitse verkiezingen van begin december. Stern meldt niet waar Wolf zich bevindt. Kort voor de Duitse eenwording ontvluchtte hij de DDR. (DPA, Reuter)