Koln zet misstap eerste ronde recht

ROTTERDAM, 7 nov. FC Koln heeft in de tweede ronde van het toernooi om de UEFA-beker de misstap van de thuisnederlaag tegen Inter Bratislava rechtgezet. Koln, dat in Duitsland met 0-1 had verloren van de huidige nummer tien in Tsjechoslowakije, sloeg in de uitwedstrijdna de pauze toe via Gotz en Janssen.

Belangrijk voor Koln was een tactische zet van trainer Erich Rutemoller, die libero Falko Gotz na de rust naar de frontlinie dirigeerde. Tot dat moment was Koln ongevaarlijk. Na elf minuten had de omzetting succes, toen de voormalige Oostduitser met een kopbal de openingstreffermaakte en de partijen over het totaal gezien op gelijke hoogte bracht. Janssen zorgde vijf minuten later voor de beslissing. Overigens was de Tsjechoslowaakse doelman Ladislav Toth aan beide treffers mede schuldig.

Girondins Bordeaux, de club van Wim Kieft, drong door tot de derde rondevan het toernooi om de UEFA-beker. Bordeaux won thuis met 1-0 van FC Magdeburg dankzij een treffer van Ferreri na 59 minuten. In het eerste duel hadden de Fransen de Duitsers eveneens met 1-0 verslagen.

Wim Kieft speelde de hele wedstrijd. In de eerste helft zag de international een geplaatste kopbal gestopt door doelman Heyne. Na een uur, vlak na de enige treffer van de wedstrijd, moest verdediger Kohler de bal van de lijn halen, nadat Kieft met een kopbal gevaar had gesticht.

FC Magdeburg, uit de voormalige DDR, was de enige Duitse club die gisteren werd uitgeschakeld. Bayern Munchen (dat gisteren in Sofia met 3-0 van CFKA Sredets won en thuis al met 4-0 had gewonnen) bijde landskampioenen, FC Koln en Borussia Dortmund in de UEFA-beker, bereikten de derde ronde. (SID)