Aardbeving in zuiden Iran eist zeker 20 levens

TEHERAN, 7 nov. Bij een aardbeving met een kracht van 6.6 op de schaal van Richter zijn gisteravond in de Zuidiraanse provincie Fars zeker 21 mensen om het leven gekomen. Er zijn meer dan tachtig gewonden en ruim 12.000 daklozen, aldus een voorlopige schatting van de regionale autoriteiten. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen, die sliepen toen de aardbeving plaatshad.

Een woordvoerder van de Iraanse Rode Halve Maan, de islamitische tegenhanger van het Rode Kruis, voorspelde dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Vanochtend werden nog naschokken geregistreerd.

Het was de zwaarste aardbeving in Iran na die van 21 juni, toen ongeveer 35.000 mensen werden gedood en 500.000 dakloos werden gemaakt in het noorden van Iran. De aardbeving van juni had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter.

Volgens de woordvoerder van de Rode Halve Maan hebben reddingsploegen pas een deel van het gisteravond getroffen gebied bereikt. Het officiele persbureau IRNA meldde dat in elk geval twee dorpen met de grond gelijk zijn gemaakt. Zeker 12 dorpen zouden zware schade hebben opgelopen. (Reuter, AP, AFP)