Reiskostenforfait blijft 44 cent per km

DEN HAAG, 6 nov. Het reiskostenforfait en de onbelaste autovergoeding blijven in 1991 44 cent per kilometer bedragen. Dit heeft staatssecretaris Van Amelsvoort (financien) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Aanvankelijk was er sprake van dat de belastingaftrek en de onbelaste kilometervergoeding, die gebonden zijn aan een aanpassingsmechanisme, op grond van de gestegen tarieven bij de Nederlandse Spoorwegen omhoog zouden kunnen gaan. Van Amelsvoort baseert zich echter op de voor de schatkist meest voordelige berekening en gaat uit van de relatief goedkope jaartrajectkaart die sinds 1 oktober bij de NS te koop is. Hoe de aanpassingen na 1991 verlopen, wordt volgend jaar besloten. Van belang daarbij is de eventuele afschaffing van de kortingskaarten bij de NS.