Maradona thuis

De voetbalploeg van Napoli is zonder Diego Maradona op het vliegtuig gestapt voor het return-duel tegen Spartak Moskou in het Europa Cup I-toernooi. De thuiswedstrijd eindigde anderhalve week geleden in 0-0. Spelers en officials wachtten op de luchthaven Capodichino lange tijd vergeefs op de komst van de wereldberoemde speler. Uiteindelijk besloot sportdirecteur Moggi hem persoonlijk thuis op te halen. Om zich van wat meer overtuigingskracht te verzekeren liet hij ook de spelers Massimo Crippa, Fernando de Napoli en Ciro Ferrara in de taxi meerijden. Aangekomen bij de villa van de aanvoerder bleef daar de deur gesloten. Via de intercom liet Fernando Signorini, de fysiotherapeut van Maradona weten, dat de Argentijn geen zin had naar Moskou te gaan. 'We zullen uiterst strenge maatregelen nemen', aldus Moggi. 'Het is tijd dat Maradona beseft dat hij in dienst is van Napels en niet andersom. Mocht hij op het laatste moment alsnog besluiten naar Moskou te reizen, dan wordt hij niet opgesteld.'