KLM verhoogt vliegtarieven voor vervoer passagiers

ROTTERDAM, 6 nov. De KLM zal met ingang van 10 december de vliegtarieven voor de tweede maal verhogen als gevolg van de gestegen brandstofprijzen. Binnen Europa stijgen de tarieven met vijf procent, daarbuiten met zeven procent. De tariefsverhogingen moeten nog worden goedgekeurd door de regering en hebben alleen betrekking op passagiersvervoer.

Over de omvang van de tariefsverhogingen voor vluchten naar de Verenigde Staten heeft de KLM nog geen beslissing genomen. Daarvoor wil de luchtvaartmaatschappij het overleg afwachten dat in IATA-verband daarover medio november nog zal plaatsvinden.

De internationale organisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA, waarbij ongeveer 200 maatschappijen zijn aangesloten, maakte gisteren bekend dat de tarieven voor passagiers met vier tot acht procent zouden moeten worden verhoogd. Voor het vrachtvervoer beveelt de IATA een prijsstijging van drie tot zeven procent aan. Toen de tarieven in oktober met dezelfde percentages werden verhoogd besloot de KLM die verhogingen ook voor vrachtvervoer te laten gelden.