Geen beroep van OM in zaak tegen prive-kliniek

MAASTRICHT, 6 nov. Het hoger beroep in de zaak tegen de particuliere kliniek Valkenhorst in Valkenburg is ingetrokken door het Openbaar ministerie. Dit omdat de Wet Ziekenhuisvoorzieningen ovoldoende mogelijkheden biedt om tot veroordeling te komen. Ook heeft het OM meegespeeld dat de Raad van State in augustus dit jaar besliste dat een andere particuliere kliniek, van de Nijmeegse uroloog dr. J. Boerema die toen alweer gesloten was, ten onrechte geen vergunning had gekregen. De rechtbank in Maastricht oordeelde in december 1988 al dat Valkenhorst niet onder de Wet Ziekenhuisvoorzieningen valt. De officier van justitie, die een boete van 600 gulden had geeist, ging van het vonnis in beroep. De eigenaar van Valkenhorst, de chirurg E. Boekhoff, meende dat daar na de uitspraak van de Raad van State geen reden meer voor was.