Chauffeurs gedagvaard na botsing

BREDA, 6 nov. Een groot deel van de bijna tweehonderd bestuurders die op 23 augustus van dit jaar betrokken waren bij een grote kettingbotsing bij het knooppunt Zonzeel bij Breda wordt binnenkort voor de kantonrechter in Breda gedaagd wegens roekeloos rijgedrag. Dat heeft de Bredase verkeersschout J. Koppert vandaag gezegd.

De afgelopen maanden zijn de bestuurders gehoord over de toedracht van het ongeluk, dat gebeurde tijdens dichte mist. Bij de kettingbotsing vielen twee doden en raakten 43 personen gewond. Volgens Koppert wordt volgende week het precieze aantal dagvaardingen vastgesteld. Het kantongerecht in Breda heeft de afgelopen jaren al vaker personen wegens roekeloos rijgedrag veroordeeld. Vorig jaar werden zestig personen gedagvaard na een aanrijding tijdens mist. De eisen varieerden toen van honderdvijftig gulden boete tot een boete van duizend gulden plus ontzegging van de rijbevoegdheid.