Brouwer neemt Boom over

ROTTERDAM, 6 nov. Drukkerij Brouwer Offset uit Delft neemt nog dit jaar de Haarlemse branchegenoot Boom-Ruygrok over. Dit heeft Brouwer Offset gisteren bekendgemaakt.

De Delftse drukkerij houdt zich bezig met het drukken van tijdschriften, reclame-materiaal en periodieken. Met een geschatte omzet van 75 miljoen gulden dit jaar en 320 personeelsleden neemt de drukkerij volgens directeur A. F. Veldhuyzen van Zanten een vijfde plaats in de branche in. Vorig jaar was de omzet nog 65 miljoen gulden met een winst van 6 ton.

Boom-Ruygrok heeft een omzet van 14 miljoen gulden en 80 personeelsleden. Ook Boom produceert tijdschriften en reclamedrukwerk, waaronder de fotobladen Foto en Focus. Volgens Veldhuyzen van Zanten draagt de overname bij tot versterking van de marktpostitie. De rentabiliteit van de kleinere Boom-Ruygrok kan nog verbeterd worden, zegt hij.