Boycot golfers

Onder aanvoering van Nick Faldo en Severiano Ballesteros dreigen de beste Europese golfers de volgende editie van de Ryder Cup te boycotten. Europa is titelhouder bij deze tweejaarlijkse ontmoeting tussen de top van Europa en die van de VS. De Europese spelers vinden dat er een langlopende overeenkomst moet worden gesloten tussen de vereniging van golfprofessionals (PGA) en de vertegenwoordigers van de Europese tour. Onenigheid tussen beide organisaties was er de oorzaak van dat een belangrijke sponsor zich op het allerlaatst terugtrok. Die overeenkomst met een looptijd van vier jaar zou de golfsport vier miljoen pond sterling (13 miljoen gulden) hebben opgeleverd. Volgens Ken Schofield, de directeur van de Europese tour, dient er voor 1 februari een formele overeenkomst tussen beide organisaties te zijn afgesloten. Anders mijden de Europese golfers het evenement volgend jaar in Amerika.