Super Prestige

Zijn angst bleek ongegrond. Danny de Bie won in Pilzen (Tsj) de eerste veldrit van de Super Prestige, voor de door hem gevreesde Radomir Simunek. De Bie, winnaar van de vorige editie van elf wedstrijden, rekende in de eindsprint gemakkelijk af met zijn Tsjechoslowaakse tegenstander. Wereldkampioen Henk Baars was de eerste Nederlander op achtste plaats. De Bie prolongeerde in Pilzen zijn overwinning van vorig jaar, maar moest zich er deze keer meer voor inspannen. Na zeven ronden ontstond er een kopgroep van zeven coureurs, onder wie De Bie, zijn landgenoten Thielemans en Lambrechts ende Tsjechoslowaken Simunek, Glajza, Karel en Pavel Camrda en Bambula. De Oosteuropeanen probeerden beide Belgen te lossen door vootdurend te demarreren. Simunek probeerde via een lange eindsprint De Bie te verrassen, maar de Belg bleek over aanzienlijk meer inhoud te beschikken.