Succes Lansink

Springruiter Jos Lansink heeft zich na twee wedstrijden vrijwel verzekerd van een plaats in de wereldbekerfinale, die in april volgend jaar in Gothenburg wordt afgewerkt. Lansink won gisterenmet Optiebeurs Egano de Grote Prijs van Jumping Amsterdam, de tweede vande in totaal negen kwalificatieduels. Lansink toonde zich twee weken geleden ook al de sterkste in Helsinki, waar hij bovendien een dag later de Grote Prijs op zijn naam schreef. Datzelfde deed hij vorigeweek in Stuttgart, waarmee hij nu binnen twee weken vier internationale springwedstrijden naar zijn hand heeft weten te zetten.

In de tweede barrage van de wereldbekerwedstrijd bleef Lansink gisteren in Amsterdam foutloos en finishte hij in een tijd van 30,54seconden. Daarmee verwees hij de Belgische amazone Evelyne Blaton naar de tweede plaats, gevolgd door de Nederlander Jan Tops. Het is opmerkleijk dat Lansink, na de verkoop van het toppaard Felix naar Japan vorig jaar april, nu reeds zowel met Egano als met Libero eengeduchte combinatie vormt. Lansink verdiende met de overwinning veertigduizend gulden in de RAI, waar zich in vier dagen paardesport 25.000 toeschouwers verzamelden; een stijging van twintig procent ten opzichte van de vorige editie.