Musical-ster Mary Martin overleden

LOS ANGELES, 5 nov. De Amerikaanse actrice Mary Martin, ster vanvele Broadway-produkties, is op 76-jarige leeftijd overleden in haarwoning in Los Angeles. Zij leed al enige tijd aan kanker.

Mary Martin dankte haar popularitiet voor een groot deel aan haar rol van de eeuwig jeugdige Peter Pan, die zij in 1954 gestalte gaf in degelijknamige musical. Deze rol, waarvoor zij een Tony Award kreeg, herhaalde ze twee jaar later in een televisie-versie, die sindsdien regelmatig is herhaald. In de jaren dertig en veertig trad Martin op in een serie musicals, waaronder Annie Get Your Gun, One Touchof Venus en Rodgers en Hammersteins befaamde theatersucces South Pacific, dat haar opnieuw een Tony opleverde.

In Hollywood vond Mary Martin minder weerklank. Ze speelde rollen ineen aantal films, die geen van allen veel publiek trokken. In de jaren zestig keerde zij terug naar Broadway, waar ze een van de twee rollen speelde in I Do, I Do, een musical gebadseerd op Jan de Hartogs stuk Het Hemelbed. Haar zoon Larry Hagman is bekend geworden alsde laaghartige J. R. Ewing, een van de figuren uit de tv-serie Dallas. (Reuter)